Трета част на 101 къмпинг съвета, може да ви отегчи със съвети и напомняния. Но както обичаме да казваме повторението е майка на знанието. Ако едно нещо го повтаряте няколко пъти то в един момент ще се превърне в рутина. Когато това стане ще разберете какво сме имали в предвид.

34. Купили сте си нови обувки за планината и смятате да тръгнете на дълъг поход с тях? Не правете тази грешка, ако разбира се не сте се запасили с достатъчно лепенки. Най-добре първо няколко дни, даже седмица ги разтъпчете. Носете ги в къщи или се разходете в парка за по няколко часа. Така ще си спестите доста мъки.

35. Винаги си носете резервни връзки за обувките. Или направете като нас и сменете нормалните връзки с Paracord. Така знаете, че винаги имате поне 3 метра здраво въже винаги под ръка.

36. Не купувайте скъпи обувки ако не сте решили да правите тежки преходи разбира се. За къмпинг всяка една лека и удобна обувка ще свърши чудесна работа.

37. Шапката е задължителна и то точния ви размер. През лятото ви пази от жежкото слънце а зимата задържа топлината. Предполагаме знаете, че зимата главата е основен източник на загуба на топлина.

38. Никога, ама никога не излизайте в планината без качествени слънчеви очила. Забравете евтините модни очила ако не искате след време да имате проблеми с очите. Другото предимство на очилата в гората е да ви предпазват от клонки и листа когато сте по тесните горски пътеки.

39. Поддържайте вашите походни печки чисти и в изправност, особено тези на газ. Мръсни или запушени тръбички и фитинги могат да изпуснат газ и да създадат опасност от пожар.

40. Носете винаги най-малко два източника на светлина и резервни батерии за тях.

41. Носенето на бинокъл или монокъл не е задължително. но ще направят къмпингуването ви доста по интересно.

42. Освен ако теглото не е проблем, носете си по голяма брадва или моторен трион за рязане на дърва. Така никога няма да имате проблем с лагерния огън.

43. Една сгъваема лопата винаги ще ви влезне в употреба, от изкопаването на тоалетно до осигуряването на огнището.

44. Ако си мислите, че челникът е глупав и изглеждате смешно с него.. Следващия път когато сте в тъмното и ви трябват две свободни ръце ще разберете защо това не е вярно.

45. Използването на разпределителни кутии за вашето оборудване ще направи живота ви по лесен със сигурност.

46. Пухените спални чували са страхотни когато искате да ви е топло, но намокрят ли се губят всичките си качества. За това един три сезонен синтетичен спален чувал е доста по-добра алтернатива.

47. Нощно време носете шапка, така ще запазите топлината си.

48. Не си лягайте „студени“ Малко клекове и раздвижване преди лягане ще загрее тялото ви и ще спите на топло в чувала.

48. Ако вечер температурите са ниски използвайте термо бельо когато спите в чувала си.

49. Постелките за спане са задължителни, освен че спите на по-меко тя предпазва студената земя да изстиска топлината от тялото ви.

50. Вечер затваряйте палатката си плътно защото вятърът ще изгони топлината от телата ви и ще спите доста не комфортно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето използване на този сайт. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете