Невъзможно е да сте напълно подготвени в един несъвършен свят! В случай, че електричество бъде прекъснато Вие ще трябва да разчитате на ресурсите които имате под ръка, съчетани с малко изобретателност за да си осигурите светлина. Винаги сме казвали, че способността да се импровизира е едно от най-важните умения за оцеляване.

 

Тази статия събира в себе си няколко проверени креативни метода, които могат да се окажат единственият начин да запалите лампата J, когато електричеството е прекъснато! Човек не знае, кога точно някоя от тези иновативни практики, може да хвърли малко светлина в тъмнината.

Светещи рибки

Сардините са чудесна храна за оцеляване! Те имат дълъг срок на годност и са пълни с протеини и мазнини. Може би имате няколко консерви със сардини във вашият килер? Ако това не е така, набавете си ги!

sardines

Маслените лампи се използват от стотици години. От топенето на китовата мас, до модерните керосинови фенери, газовите лампи са изключително добро решение, когато електричеството бъде прекъснато!

Сигурно се чудите, какво по дяволите е общото между сардините и газовите лампи? Всъщност почти всичко, стига вашите сардини да плуват в зехтин! J

След като се насладите на страхотният вкус на тези хапки риба, поставете естествено (памучно) влакно в останалата мазнина от консервата – като пример, бихте могли да използвате влакната на парцал за под.

mop-head

Влакното ще играе ролята на фитил, напоете го хубаво с мазнина и поставете единият му край над горната част на консервата. След като фитилът е напълно напоен, просто запалете края!

sardine-lamp-soaking-wick

Ще бъдете приятно изненадани, че Сардинената лампа със съвсем малко остатъчна мазнина ще гори доста дълго време. Разбира се, ще мирише на риба но това е съвсем нормално – минималната цена, която всеки би платил за малко топлина и светлина. J

sardine-lamp

Когато мазнината започне да свършва,  може да презаредите с малко олио или зехтин, които лесно се намират във всяко домакинство !
Свещ от пастели

Играчките, също са идеални за аварийният ви комплект – особено когато имате малки деца! Обикновените  играчки като пастелите и книжките за оцветяване, могат да са много полезни. Те не само стават за игра, но могат да ви осигурят светлина на първо време в тежки условия.

Да си дойдем на думата, пастелите всъщност са восък! Ако се наложи в кризисна ситуация, единственото което трябва да направите е да счупите пастела на две и да го запалите заедно с етикета. Восъкът ще започне да се топи върху хартията, която ще се превърне във фитил и така пастела ще продължи да гори около 30 мин. Според нас това никак не зле! J

crayola-candle

Разбира се, може да сте още по-креативни и да съберете 3 пастела на които предварително сте отстранили хартиените етикети и между тях поставите естествено влакно (например , част от памучна тениска). Накрая остава само да вържете всичко заедно с две къси парчета тел (например кламери). Запалете фитила и сме сигурни, че ще останете изненадани от вашата факла от пастели, която би горяла около 1 час – не зле за 10 секунди работа а? J

3-crayon-no-paper 3-crayon-with-wick 3-crayon-burning

Светещи Бутилки

Щом четете тази статия значи със сигурност разполагате с фенер, който да ви осигури светлина за не по-малко от 72 часа! И все пак фенерите не винаги са най-доброто решение за осветление. Фенера, често може да ви заслепи (ако в комплекта няма дифузер) и да получите нежелани отблясъци в затворени помещения. Когато например искате да играете карти или да вечеряте сардини :), би било по-удобно за вас да имате мека светлина, която да наподобява домашна лампа. Необходимо е просто да насочите фенера към дъното на пълна бутилка или туба с вода.

headlamp-bottle-daylight bottle-light

Свещ от Бекон

Ако сте като, майка ми сигурно в къщи си държите сланинка или просто имате бекон в хладилника. Отделете бекона от мазнината и може да си направите импровизирана свещ за оцеляване! Интересното е че мазнината на бекона ще гори точно толкова бавно, колкото всяко друга стандартна свещ с подобен размер. Ето как когато бекона не става за ядени , можете да го ползвате за нещо полезно в критична ситуация.

Дори и да няма достатъчно мазнина в бурканчето с бекон, откъснете малки парчета и натъркайте добре естествено влакно от памук, когато запалите фитила парчетата бекон ще са разтопят и ще се превърнат във восък …. Ммм резултатът е невероятна свещ с аромат на бекон J

bacon-candle

Запалване на  Crisco (Маргарин)

Електричеството е прекъснато, какво бихме ползвали в подобна крайна ситуация ако ни е необходима светлина в продължение на месец?

Ето нещо което ще ви зарадва – Cristo (Маргарин) e страхотен приятел в подобни условия. Необходимо е просто да забиете до дъното на маргарина естествен фитил (парче от тениска, влакно от парцал или тънко памучно въже).Маргаринът е една от най – дълго горящите домашни факли откривани до сега … и не носи миризми от които да ви се дояжда J

Забележка:[highlight color=“green“] Намажете върха на фитила с Crisco, за да го да гори по-добре.[/highlight]

crisco-forked-stick crisco-pushing-in-wick crisco-removing-stick crisco-cut-wick crisco-candle

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето използване на този сайт. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете