Паракорд колан

[dropcap]В[/dropcap]сички знаем колко е важно да имаме здраво и тънко въже под ръка. Но не винаги имаме възможност да го носим, било в раница, джоб, багажна система и прочие. Ето защо хората започнаха да правят колани от паракорд. За да може дори и да излезете на малка разходка в парка, ако ви се наложи винаги да имате въже под ръка.

Този тип паракорд колани са страхотни но има няколко проблема:

  1. Скъпи са.
  2. Ако решите сами да си го направите и не знаете какво правите ще ви отнеме повече от ден.
  3. Ако някога ви се наложи да го използвате и ви трябва цялото количество въже, ще ви трябва поне един час за да го разплетете.
  4. Когато го разплитате или вече сте използвали паракорда оставате без колан.. а това хич не е приятно.

Точно поради тези причини, както винаги решихме проблема кардинално. Взехме стандартен текстилен колан 5.11 Tactical TDU Belt, 20 метра паракорд 550 и просто наплетохме въжето върху колана като използвахме старият познат Solomon Bar.

paracordbelt

При оплитането на колана трябва да имате в предвид до къде го затягате на кръста си и точно до там да оплитате. Ако изплетете по цялата дължина, краят на колана който минава през катарамата вече няма да може да мине през нея. Когато знаете колко въже сте вплели в колана много лесно може да отрежете точно толкова колкото ви е необходимо.

Пример: Ако сте вплели 20 м. въже и дължината на оплетката е три педи, то една педя е равна на приблизително седем метра или две парчета по 3,5 метра. Малко уточнение ако използвате колан с ширина 1.75 инча след наплитането колана ще стане твърде широк за стандартните гайки на панталоните. За това използвайте колани с ширина 1.5 инча. 

Paracord_Belt01

Най-важното от всичко, е че за да си отрежете въже колкото ви трябва не е нужно да разплитате целият колан. И за да не кажете, че сме „Ту Мени Тактикуул“ с TDU колана на 5.11 ви уверяваме, че този номер се получава със всеки колан било то и DG колекция 2016 за 300 лв.  Очакваме снимки на вашите колани и разновидности.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето използване на този сайт. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете