[dropcap]О[/dropcap]т доста време притежаваме и предлагаме на нашите клиенти Инструмент – Resqme tool. Но до сега не се бяхме сещали да пишем за него. В същността си това е инструмент, който може да спаси вашият или чужд живот с две прости действия, „счупи и срежи“. Повечето от вас със сигурност сте виждали в градския  транспорт едни чукчета, които стоят закачени до прозорците. Ако сте се чудили за какво се използват, сега ще разберете. Единствената цел на този инструмент е да счупи прозореца на превозното средство с един единствен удар и то по точно определен начин. Много от вас ще си кажат е какво толкова прозорец, може да се счупи и с ръка. Не си го и помисляйте, ако не искате да се нараните и то не от нарязване, защото тези прозорци не се чупят толкова лесно. Какво му е толкова специалното на счупването ще разберете по-долу. Resqme tool е умален вариант на голямото чукче от автобусите но действа на принципа на натиска а не на удар. Най важната част от тези инструменти е острието от закален стомана което не чупи стъклото а го напуква като паяжина. Вижте разликата между удар с камък и удар с специализиран инструмент.

Освен че е малък и компактен Resqme tool има още едно много важно свойство. Да реже предпазните колани като горещ нож масло. Острието буквално без никакво усилие може да среже всеки предпазен колан.. и не само. Различното между Resqme tool и стандартния спасителен чук е в начина му на работа. Докато при чука се изисква физическа сила да замахнете и да ударите стъклото, при Resemе всичката работа ще се поеме от една пружина. Всичко, което трябва да направите е да докоснете главичката на Resqme към стъклото и да натиснете. При натискане главата на инструмента потъва в тялото и така задейства пружинката. В момента в който пружината е натегната докрай, освобождава острието и то излита към стъклото. След като острието си свърши работата, почукайте напуканото стъкло и то ще се разпадне на малки безопасни части, а не на големи режещи парчета. На снимките по- долу може да видите как острието реже предпазните колани.

Официална страница на продукта

Ако сте харесали продукта и искате да притежавате такъв, може да поръчате от ТУК

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето използване на този сайт. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете