Стреч фолио за какво ли не, това е от онези продукти, които може да използваме за щяло и нещяло. От това да си увиваме храната за да не изсъхва или да фолираме нещо с цел да го защитим. Това са нещата, за които е предназначено стреч фолиото, но все пак ние можем да го ползваме и по още поне 100 начина. В крайна сметка винаги търсим второ, трето и десето предназначение на даден продукт с цел оптимизация. Години наред стреч фолиото на терен го използваме за всичко друго но не и за това, за което е създадено. В оцеляването и спешната медицина това найлонче може да ви свърши наистина МНОГО работа. Първият пример, който ще ви дадем е едно видео, на което можете да изгледате как човек си направи доста приличен заслон да не кажем къщичка тип иглу с клони и фолио.

Както сами видяхте с няколко правилно избрани клона или фиданки, ролка стреч фолио, правилните умения и фантазия нещата се получават винаги. Всъщност Руснаците доста използват найлона за такива неща, ако сте имали възможността да гледате клипчета за това как живеят ловците през месеците когато активно ловуват, ще забележите че повечето живеят в колиби от найлон и вътре печка тип „кюмбе“ нажежена до червено. Следващия път когато решите да си играете и да тествате различни техники, купете си ролка стреч фолио и си направете заслон.

Друг основен потенциал за използване е в спешната медицина или по скоро в импровизираната такава. Имате голяма рана с обилно кървене, марлите и бинтовете са се напоили. Вземете по-малка разфасовка тип домакинско стреч фолио и омотайте раната така освен, че допълнително ще приложите значителен натиск ще обезопасите раната изключително добре.

Имобилизация? Защо пък не, все пак използват стреч фолио да опаковат палета с тежки кашони и само с няколко намотавания нещата стават доста здрави. Така, че ако ви се наложи да имобилизирате някой и под ръка имате стреч фолио действайте без да се притеснявате.

Стига човек да има идея какво прави винаги може да импровизира, нищо няма да натежи ако сложите следващия път в раницата си разделена на две ролка кухненско стреч фолио. Другото го оставяме на вас, ако ви дойдат интересни идеи ще ние интересно да ги споделите с нас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето използване на този сайт. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете