Survivalist vs. Prepper  Когато става въпрос за готовност за всичко, което животът може да ви сервира, има оцеляващи (Survivalist) има и подготвени (Prepper). Тези термини често се използват като взаимозаменяеми, но всъщност са много, ама много различни. Оцеляващите и подготвените имат обща цел със сигурност, но има големи различия в общите настроения и резултатите от тяхното поведение.

Общото

Има много общи неща между оцеляващите и подготвените. В основата си и двете течния имат сходни идеали да бъдат готови за бедствия, аварии и катаклизми. Както оцеляващите, така и подготвените харчат време и ресурси, за да се подготвят за предстоящи бедствия. Като големи метеорологични събития, войни и дори статистически малко вероятни бедствия 🙂

И двата вида хора имат силна воля да живеят и да подготвят себе си и семействата си. Не само за оцеляване на потенциално катастрофално събитие, но и след събитието. Много голяма част от подготовката ще включва продукти, които да им позволят да продължат да живеят без външна помощ за продължителен период от време.

Различията

Разликата между оцеляващите и подготвените се свежда до това колко сериозно се отнасят към себе си. Не правете грешки в това отношение, и двете групи са доста сериозни по отношение на подготовката си за бъдещата безопасност и комфорт на себе си и семействата си. Основната разлика е наистина колко сериозно го приемат и колко крайни са в плановете и подготовката си.

Има различия и в това как и двете групи се подготвят за непредвидени събития и бедствия. Например, една група може да трупа огромни количества неразвалящи се храни, докато другата ще разполага с по-малък запас и ще разчита предимно на семена, за да отглеждат в бъдеще собствена храна.

Манифест на Оцеляващите

Оцеляващите се различават от подготвените по начина, по който правят подготовката си и цялостната си представа за оцеляване след дадено събитие.

Оцеляващите, например, са склонни да гледат към Земята и пустошта за голяма част от своите нужди за оцеляване. Един оцеляващ ще научи всичко за района около себеси  и ще гледа да живее извън градовете, а не да има огромни запаси. Тези хора вероятно ще ловуват, изхранват и отглеждат собствена храна за нуждите си за оцеляване.

Един оцеляващ наистина е точно това, което подсказва името му. Те ще направят това, което трябва да се направи, за да оцелеят. Те не очакват и не разчитат на удобствата на цивилизования живот, за да ги поддържа по време или след катастрофално събитие.

Платформата на Подготвените

Подготвените се различават от оцеляващите по това, как планират да оцелеят и дори да процъфтяват след бедствие.

Обикновено подготвените разполагат с големи запаси от консумативи, трайни храни и други артикули, които ще им помогнат да останат в безопасност. Живи и дори в комфортно състояние по време и след такова събитие. Обикновено подготвените ще имат запас, достатъчно голям не само за по време на събитието, но и достатъчно голям, за да ги поддържа живи до евентуално спасяване.

Подготвените обикновено се считат за по-сериозните или ревностни в тяхната подготовка. Това може би е така, защото техните подготвителни действия често са по-видими за хората около тях. Количествата, при които Подготвените ще приготвят и складират, са изключително разнообразни от човек до човек.

Survivalist и Prepper са различни по начина, по който правят подготовката си и по цялостните си идеали как да оцелеят, но в основата си те са много сходни. И двете групи извършват необходимата работа и планиране. За да гарантират, че те не само ще преживеят потенциална катастрофа, но и ще процъфтяват в последствие. И двете движения са изградени на платформата на упорит труд, планиране и оптимизъм, че ще оцелеят. Независимо какво ще се случи!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този уебсайт използва бисквитки, за да подобри вашето използване на този сайт. Ще приемем, че сте съгласни с това, но можете да се откажете, ако желаете